Dierverzorging tips

Konijn verzorgen

Een huisdier wilt u natuurlijk altijd een zo fijn mogelijk leven geven en goed voor uw diertje zorgen. Maar wat is nu het beste voor uw konijn? Hier enkele handige tips!
  • Een konijn zit vaak de hele dag in zijn hok, waar het niet erg veel ruimte heeft. Maar ook een konijn heeft beweging nodig. Laat het dier daarom één keer per dag rondlopen in huis of in de tuin. Scherm deze wel goed af zodat het dier niet weg kan lopen!
  • Ook een konijn doet u een plezier met een paar speeltjes in zijn hok. Een wc-rolletje gevuld met hooi is al eg leuk voor het dier. U kunt ook een klein balletje in het hok leggen.
  • Wees alert wanneer het konijn regelmatig met zijn achterpoten op de grond stampt. Dit is een teken dat het dier bang is. Kijk wat u kunt doen om dit weg te nemen.
  • Konijnen leven graag met zijn tweeën. Maar zet nooit twee mannetjes bij elkaar in het hok! Zij zullen net zo lang vechten tot één van hen overleden is. Twee vrouwtjes gaat over het algemeen beter, maar ook deze combinatie kan nog weleens tot gevechten leiden. De beste combinatie is een mannetje met een vrouwtje. Wilt u geen baby konijntjes, laat het mannetje dan steriliseren.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!