Tip top

Blaren in schoenen

Het is erg vervelend als je voor de eerste keer je nieuwe schoenen draagt, en na een paar stappen al pijnlijke plekken krijgt. Niet veel later heb je blaren en is het enige wat je wilt doen die schoenen zo snel mogelijk uittrekken! Vooral in de zomer is de kans op blaren groot, aangezien veel mensen dan blote voeten in hun schoenen hebben en deze snel gaan zweten. Blaren worden veroorzaakt als de huid van de voeten niet goed kan ademen of als er wrijving tussen de voet en de schoen ontstaat. Schoenen goed inlopen is van groot belang, maar dit duurt gemiddeld vijf tot negen dagen. Wil je je schoenen gewoon gelijk aan kunnen doen of blijven ze zelf na grondig inlopen nog pijnlijk? Lees dan deze tips!
  • Een eerste methode om de schoenen wat op te rekken is een zak gevuld met water in de schoenen stoppen. De schoenen dan een nachtje in de vriezen zetten en de schoen wordt vanzelf wat gerekt doordat het water uitzet als het bevriest.
  • Een ander trucje is dit: trek de schoenen aan met dikke sokken (even proppen dus!) en verwarm de plekken waar normaal gesproken de blaren ontstaan met een föhn. Hierna weer laten afkoelen en de schoen kan uit. De plekken worden zo rekbaarder en soepeler.
Veel succes met deze tips!
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!