EHBO ongeluk wond

Hielkloven verminderen

Hielkloven hebben is enorm vervelend en komt helaas heel erg veel voor. Eelt op je voeten hebben is natuurlijk hartstikke normaal; het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer dit eelt  heel dik wordt en er een ruwe huidlaag ontstaat, ontstaan er hielkloven. Lees hier hoe je er vanaf komt.

1
0
0

Wat zijn hielkloven?

De hielkloven zijn kleine scheurtjes in de eeltlaag van de voeten en dan specifiek de hak en hiel van de voet. Iedereen heeft in meer of minder mate eelt onder zijn voeten, dit is ook nodig voor bescherming en demping. Wanneer de laag erg dik, droog of ruw wordt door bijvoorbeeld veel op blote voeten lopen, kunnen er klachten ontstaan. Het eelt kan dan door de druk van het lopen barsten, waardoor pijnlijke hielkloven ontstaan! Maar gelukkig zijn er meerdere middeltjes, die de meeste mensen wel in huis hebben, die de pijn verzachten en de huid versoepelen.

Hielkloven behandelen

  1. Olie
    Neem vloeibare olijfolie of maak kokosolie zacht en breng dit ruim aan op de onderkant van uw droge voeten. Doe hierover uw sokken en laat het een nacht lang intrekken. Herhaal desgewenst tot de voeten minder droog zijn en de kloven verdwijnen.
  2. Melk
    Voeg 250 ml melk en 1 liter warm water samen in een teiltje en laat uw voeten hier een kwartier in weken. In het water kunt u uw hielen scrubben voor een beter effect omdat dit de dode huidcellen verwijdert. 

 

Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!