EHBO ongeluk wond

Wratten verwijderen

Wratten hebben is vervelend en kan daarbij pijnlijk zijn. Vooral kinderen kunnen hier regelmatig last van hebben. Ook al zijn ze onschuldig, ze kunnen wel voor ongemak zorgen. Er zijn wel 30 soorten virussen die wratjes kunnen veroorzaken. Ga nooit zelf aan een wratje zitten, maar laat dit beoordelen door de huisarts. Gelukkig zijn er wel enkele simpele middeltjes die bijna iedereen in huis heeft die de wratjes stukken minder kunnen maken. Lees hieronder de slimme tips om ze te verwijderen.

 

1
0
0

5 tips om van je wratten af te komen

  • Wrijf tweemaal per dag de vochtige kant van een stukje aardappelschil over de plek, of ‘plak’ het stukje vast met een pleister. Vaak is de wrat na 1 tot 2 weken alweer weg.
  • Laat een stukje citroenschil in azijn weken en leg dit elke avond even op de plek. De wrat zal snel verdwijnen.
  • Vang ochtendurine op in een potje en doop de plek met de wrat hier ongeveer een minuutje in. Spoel dit daarna goed af.
  • Maak een papje van (wonder)olie met baking soda (Amerikaanse soda). Schraap de wrat een klein beetje af met een ontsmet naaldje en doe een beetje van het papje erop. Plak dit luchtdicht af met een pleister. Herhaal dit elke dag. De wrat zal nu zwart of bruin kleuren en er komt een korstje op. Na enige tijd zal dit korstje er weer afvallen en er zal zelfs geen litteken afblijven!
  • U kunt ook doorzichtige nagellak over de plek smeren. De wrat zal dit absorberen. Telkens als plek weer droog is brengt u een nieuw laagje aan, en doe dit zo’n 2 weken lang. De wrat zal als vanzelf verdwijnen.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!