Besparen euro

Efficiënt boodschappen doen

Geeft u ook zoveel geld uit aan uw boodschappen en snapt u maar niet waarom u telkens weer naar de supermarkt moet omdat u alweer iets nodig heeft? Doe dan eens een tijdje uw boodschappen volgens onderstaande tips en u zal merken dat uw boodschapuitgaven snel zullen dalen. Daarnaast zal u hierdoor veel minder voedsel verspillen wat goed is voor het milieu.
  • Voordat u eten weggooit kijk, ruik en/of proef dan eerst zorgvuldig of het echt niet meer goed is. Want de houdbaarheidsdatum die op verpakkingen staar vermeld betekent Tenminste Houdbaar Tot. Het woord zegt het al, dit is dus een minimum en niet de uiterste bewaardatum. Producten als honing, suiker, olijfolie en nog vele andere zijn nog lange tijd na de tht-datum goed. Zonde dus om in de vuilnisbak te gooien en nieuwe te halen.
  • Zorg dat uw koelkast op de juiste temperatuur staat ingesteld, het beste is 4 graden of net iets lager. Maar zorg dat uw koelkast nooit warmer dan 4 graden wordt want vlees en zuivelproducten bederven dan snel!
  • Restjes over? Vries deze in! Maaltijden als rijst, pasta, stamppot, soep, vlees maar ook groente en fruit zijn prima in te vriezen. Doe het simpelweg in een diepvrieszakje of vershoudbakje en u hoeft nooit meer overgebleven eten weg te gooien.
  • Maak als u boodschappen gaat doen altijd een lijstje met niet alleen de producten die u nodig heeft maar ook de hoeveelheden erop. Dit voorkomt dat u teveel koopt of dat u producten meeneemt die u niet nodig heeft.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!