Knutselen tips

10 knutseltips met oude materialen

Lekker knutselen met oude materialen is niet alleen leuk, maar ook heel erg goed voor het milieu!

0
0
0

Je kunt oude materialen nog vaak heel goed gebruiken om mee te knutselen. Vooral kinderen vinden dit erg leuk, maar ook voor de creatieve volwassene is er voldoende te maken. Hier geven we 10 leuke knutseltips met oude materialen.

  1. Wist je dat je van een oud melkpak en een ventilator een goedkope airco kunt maken? Dat gaat zo: vul het melkpak met water. Laat het water bevriezen in de vriezer. Als het is bevroren zet je het voor een ventilator. De lucht die om het pak heen stroomt wordt zo vanzelf gekoeld.
  2. Van een oud melkpak kun je ook hele mooie bouwblokken maken. Dit cheap NFL jerseys is leuk voor de kinderen. Vouw de bovenkanten open en knip de zijden van de flappen open. Je kunt nu de bovenkanten over elkaar heen vouwen en aan elkaar lijmen. Hierdoor ontstaat een stevige bouwsteen waarmee grote en lichte constructies zijn te maken.
  3. Maak een SA3D comfortabeler hengsel aan je emmer door een stuk slang in de lengterichting open te snijden en om het ijzeren hengsel te vouwen. Je kunt de zware gevulde emmer nu veel gemakkelijker dragen!
  4. Een plastic fles kan nog prima dienen als deurstopper. Vul hiervoor een plastic fles met zand. Kies bijvoorbeeld mooi geel strandzand.  De deurstopper kun je natuurlijk nog wat mooier maken door te schilderen of in te pakken in folie of stof.
  5. Een bloempot uit een blikje maken is heel eenvoudig. Je kunt elk blikje hiervoor gebruiken, bijvoorbeeld met een leuke buitenkant. Door blikjes van verschillende hoogte bij elkaar te zetten ontstaat een speels effect. Je kunt er ook voor kiezen de buitenkant te beplakken met bijvoorbeeld papier, folie of te beschilderen. Hoe werkt het? Verwijder de bovenkant van het blikje. Dit kunt u doen met een scherp mes of als het lukt met een blikopener. Daarna vult u het ik blikje met wat aarde en kunt u er plantjes in kweken.
  6. Je kunt een dienblad maken uit een oude schilderijlijst. Dit kun je opvullen met mooie materialen, bijvoorbeeld foto’s, gekleurde stukjes stof (oude theedoeken) of vouwblaadjes in mooie vormen gevouwen. Neem een schilderij lijst met glas erin. Maak de achterkant open en leg alle materialen met de mooie kant naar beneden in de lijst. Zorg dat alles goed opgevuld is maar maak het niet te dik. Druk de achterkant er weer stevig op en zet het vast. Verwijder eventueel het ophanghaakje van de lijst. Je hebt een origineel dienblad! Je kunt de lijst ook nog in een leuke wholesale NBA jerseys kleur do schilderen.
  7. Een oude tuinslang is prima te gebruiken als druppelsysteem voor je planten. Een druppelsysteem is beter voor het milieu doordat minder water verdampt. Prik of boor veel kleine gaatjes in de lekke tuinslang. Maak aan de ene kant van je oude tuinslang een koppelstuk zodat je de nieuwe tuinslang eraan kunt bevestigen. Vouw het wholesale NFL jerseys andere uiteinde dubbel en bind het dicht met een trekbandje. Het druppelsysteem is nu klaar. Leg het in de border of graaf het ondiep in.
  8. Een oude wijnfles is eenvoudig tot een sfeerlamp om te bouwen. Neem hiervoor een lege glazen wijnfles met een kurkendop. Haal eventuele etiketten of stickers van het glas af. Neem een klein oplaadbaar LED lampje en bevestig deze aan de kurk. Na het opladen kunt u het lampje in de kurk steken. Plaats de kurk weer op de fles en je hebt een sfeervol en energiezuinig wholesale NFL jerseys lampje.
  9. Maak een spaarvarken van een oude plastic fles. Neem voor dit knutselwerkje een lege plastic fles met dop, van bijvoorbeeld frisdrank. Neem hier een dikke fles voor, liefst met grotere dop. Maak met een stanleymes een klein sneetje, ongeveer 2 à 3 cm, midden op de fles (deze kant wordt straks de rug van het varkentje). Maak er nog een klein sneetje vlak naast en snij het stukje open zodat een gleuf is ontstaan, waar Iframe het geld doorheen kan. Verf de fles helemaal roze. Knip uit karton twee oorvormige boogjes en zet deze met secondelijm vast aan de bovenkant van de fles op de overgang van de hals naar het rechte stuk. Dit vormen de oortjes van het varkentje. Knip nu vier rondjes van ongeveer 4 cm diameter. Zet deze, weer met secondelijm, vast aan de onderkant van de fles, twee voor en twee achter. Leg de fles neer met de gleuf precies boven en zorg dat de rondjes zo bevestigt zijn dat de fles niet omrolt. Teken met een zwarte watervaste stift twee neusgaten op de voorkant van de dop, zodat het een echte varkensneus is. Plak twee oogjes op de hals van de fles. Vergeet niet een roze lint op te krullen tot varkensstaart en op de achterkant te bevestigen.
  10. Maak van oude cd’s een windvanger. Neem telkens 2 cd’s en lijm ze met de glanzende kanten naar buiten aan elkaar. Maak kleine gaatjes in de cd’s om ze aan op te hangen. Dit is het without gemakkelijkste te doen door dikke naald te verwarmen (gebruik een tang om de naald vast te houden!) en een gaatje in de cd’s te branden. Neem vervolgens stukjes visdraad en knoop die door de gaatjes. Hang zo een bundel cd’s op verschillende Introduction hoogten bij elkaar. Als je deze bundel in de tuin ophangt en de zon valt erop krijg je leuke kleureffecten.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!