Tip top

Computer schoonmaken

Computers en computer-onderdelen trekken veel stof aan en worden snel vuil. Hoe houdt u uw toetsenbord, computerscherm, computerkast en muis schoon? Belangrijk is om dit regelmatig te doen. Lees hiervoor deze tips:
  • Een belangrijk weetje: Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een toetsenbord gemiddeld meer bacteriĆ«n heeft dan een toiletbril! Dit wetende, neemt het belang om het toetsenbord goed te reinigen al helemaal toe. Het ergste stof uit en los toetsenbord kunt u eruit schudden boven de prullenbak. Het overige stof kunt u met de stofzuiger met zachte borstel weghalen. En derde manier is een spuitbus met perslucht gebruiken. Als er plak op het toetsenbord zit, poets dan voorzichtig met een licht vochtig doekje over de toetsen (let op: gebruik nooit een te nat doekje!). Voor erge vlekken kunt u op het doekje een heel klein beetje afwasmiddel of keukenreiniger doen.
  • Het scherm kunt u het beste afnemen met een licht vochtig microvezeldoekje. Gebruik hierbij nooit schoonmaakmiddelen!
  • Staat u computer in een kast dan is het ook belangrijk dit goed schoon te houden. Achter de computer hoopt het stof zich al snel op. Eens in de zoveel tijd is het daarom verstandig om alles weg te halen en met een stofzuiger of doek de kast vanbinnen goed schoon te maken. Tussendoor kunt u ook met de stang van de stofzuiger achter de computer langs gaan om het overtollige stof weg te zuigen.
  • De muis is ook het beste schoon te houden door het regelmatig af te nemen met een licht vochtig doekje. Haal ook af en toe het balletje uit de muis en reinig dit met spiritus op een stukje keukenpapier, of gebruik een wattenstaafje met daarop spiritus.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!