Tip top

Leren meubels

Met deze tips houdt u uw leren meubels langer mooi!
  • Voorkom dat u uw meubels in de zon laat staan door de gordijnen of zonwering te sluiten. Dit droogt het leer namelijk uit waardoor het sneller barst.
  • Maak ruw leer nooit schoon met water, maar reinig het meubel met de stofzuiger. Vlekken en vuil kunt u eerst losmaken met een borstel of gummetje.
  • Glad leer kunt u wel schoonhouden met een vochtige doek. Het beste is gekookt water zodat er geen kalk in het water meer zit wat witte vlekken kan achterlaten. Ook gedestilleerd water is geschikt.
  • Glad leer wat veel vlekken heeft kunt u grondig schoonmaken met neutrale zeep of wasmiddel. Hierna weer afnemen met een doek met kalkvrij-water.
  • Droog leer blijft langer mooi als u het regelmatig insmeert met een zachte doek met glycerine. Laat het een nacht lang intrekken en daarna nogmaals goed uitwrijven met een doek.
  • Smeer het leer enkele malen per jaar in met onderhoudsmiddel zodat het leer soepel blijft. Na aanbrengen, liefst met een zachte doek, moet dit twaalf uur intrekken. Wrijf het hierna nogmaals goed uit zodat het niet meer afgeeft aan uw kleding.                                                 Het onderhoudsmiddel is gemakkelijk zelf te bereiden door azijn te mengen met lijnzaadolie (verhouding 1:2). Doe het mengsel in een afsluitbaar potje en schud voor gebruik flink. Wees voorzichtig bij het gebruik op leer met een lichte kleur!
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!