Ongedierte bestrijding

Mollen bestrijden

Om mollen te verjagen kun je natuurlijk een mollenklem plaatsen. Maar er zijn meer diervriendelijke manieren om mollen uit de tuin te verjagen:
  • Een manier om mollen te verjagen¬†is door een tuinslang in te graven. Je steekt de tuinslang in de mollengang en laat een stuk boven de grond uitsteken. De wind zal in de tuinslang blazen en daarmee een geruis veroorzaken wat de mol niet prettig vindt. De mol zal vertrekken. Je kunt ook in plaats van een stuk tuinslang op een paar plekken een bierflesje half ingraven. Laat een stukje van de hals uitsteken en de wind kan weer geruis veroorzaken.
  • Je kunt mollen ook met muziek verjagen. Neem daarvoor zo'n klein luidsprekertje uit een muziekkaart. Haal de luidspreker van de muziekkaart af, stop hem in een klein buisje en graaf het buisje in de mollengang in. De muziek zal continu blijven spelen, voor enkele weken of zelfs maanden lang. De mollen weten niet hoe snel ze weg moeten komen!
  • Carbid is een zout dat met water reageert en hierbij een stinkend gas produceert. Carbid wordt in het Oosten en Noorden van het land met Oud en Nieuw gebruikt om mee te knallen, maar je kunt er ook mollen mee verjagen. Zoek daarvoor de mollengang op en stop er een stukje carbid in. Het vocht in de grond zal ervoor zorgen dat het gas vrijkomt. De mol zal vluchten voor de stank. Andere manieren zijn mottenballen in de gang stoppen of wat stukgeslagen knoflookteentjes. Daar kunnen mollen ook niet tegen.
  • Een manier om mollen levend te vangen is een gladde buis (met bodem) of een glazen pot op gelijke hoogte met de mollengang in te graven. Stop onderin wat wormen. Wanneer de mol de wormen wil opeten zal het in de buis of glazen pot naar beneden glijden en er niet meer uit kunnen. Controleer om de paar dagen of je iets hebt gevangen en laat de mol ver van je huis weer vrij. Bijvoorbeeld in het bos.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!