Vuile was tips en lifehack

Uggs

Het dragen van de bekende slofschoenen 'Uggs' is vooral in de winter comfortabel en warm. Veel van deze wintersloffen zijn namaak en gemaakt van synthetische stoffen en nepbont. Maar de originele Uggs zijn bekleed met schapenvacht. De schoenen zijn zeer kwetsbaar en worden snel lelijk. Om de schoenen toch lang netjes te houden zijn hier enkele tips.
  • Om te voorkomen dat vuil in de schoenen trekt kunt u de schoenen zo nu en dan voorzichtig schrobben met een harde borstel.
  • Ook kunt u een licht vochtig doekje gebruiken om de schoenen zachtjes mee schoen te wrijven. Gebruik zo min mogelijk water! Vul de schoenen tijdens het schoonmaken met papier of wol om de vorm te behouden terwijl de stof vochtig is.
  • Als de schoenen vochtig zijn draag deze dan niet maar laat ze 24 tot 48 uur staan op een droge plek. Let erop dat dit niet in de zon is en stop de schoenen ook nooit in de wasdroger.
  • U kunt de schoenen borstelen met een suède borsteltje. Veeg hierbij telkens in dezelfde richting.
  • Om de schonen net te houden spuit ze voor het dragen in met een waterafstotende spray.
  • Als er vlekken op de stof zijn gekomen kunt u de schoenen voorzichtig inwrijven met suède shampoo (te koop bij een schoenmaker) of babyshampoo. Gebruik een zachte spons. Wrijf de gehele schoen in en niet alleen de vlek, dit voorkomt kleurverschil na de behandeling. Hierna weer goed laten drogen.
Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!