Zweetgeur

Zweetgeur uit kleding verwijderen

Heb je last van zweetgeur in je pas gewassen kleding? Niets is zo vies als de geur van zweet, helemaal als je deze niet meer uit je mooie kleding krijgt. Wij hebben een aantal tips voor je om de geur verassend simpel te verminderen of helemaal te verwijderen uit je kleding!

3
0
1

Hoe krijg je die zweetgeur uit je kleding?

Weken in azijn

De beste tip om de geur van zweet uit je kleding te krijgen is door het te laten weken in azijn. Doe je (ongewassen) kleding in een emmer met water en een theekopje azijn en laat het een nacht staan. Je kunt het goedje de volgende dag in de wasmachine meedraaien met de andere was waarna je zult merken dat de zweetgeur uit je kleding is of in ieder geval een heel stuk minder. 

Weken in soda

Net als azijn is ook soda een oplossing om de zweetgeur uit je kleding te krijgen. Laat je vieze kleding een nachtje in een sopje van lauw water met wat soda weken en draai dit de volgende dag mee met een ander wasprogramma. Je kleding zal weer een stuk frisser ruiken.

Kleding in de diepvries

Doe je vieze kleding in een tasje en leg deze vervolgens een nacht in de diepvries. Door de vrieskou zullen de geurende melkzuurbacterien sterven en is de geur van zweet verdwenen. Hang je kleding de volgende dag uit om weer te laten ontdooien en het ruikt zo weer fris!

Luchten

Zorg er voor dat je kleding direct uithangt en lekker laat luchten wanneer je het hebt gedragen. Bacterieen en geurtjes krijgen zo minder kans. Gooi het helemaal niet op een stapel, dat is een broeinest voor zweetbacterien en het zorgt voor een muffe geur.

Stomen

Ook stomen kan er voor zorgen dat de geur van zweet verdwijnt uit je kleding. Je kunt dit zelf doen met een stroomstrijkijzer of breng je kleding naar een stomerij in de buurt. 

Heeft deze tip je geholpen?

Reacties op deze tip

  • De azijntip werkt voor mij heel goed! Nachtje weken en de geur is geneutraliseerd

    Stefanie

Reageer op deze tip

Heb je een vraag, opmerking of toevoeging voor deze tip? Laat het ons weten!